Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η φτωχομεσαία αγροτιά νιώθει στο πετσί της "τι εστί (ευρωπαϊκό) βερίκοκο"

Σχόλιο της «ΣΠΟΡΑΣ» για τα αποτελέσματα της συνάντησης στις 10/2 της «πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων» με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και το υπόλοιπο κυβερνητικό επιτελείο:
Στην συνάντηση της «πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων» με τον  υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Β. Αποστόλου, ο υπουργός πιστός στα μνημόνια και στο «μένουμε Ευρώπη» δήλωσε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα επιβίωσης που θέτει το κίνημα στα πλαίσια της «ευρωπαϊκής πορείας» με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι παντρεμένη.
 Είναι ξεκάθαρο ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς περνάει μέσα από την ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η «ΣΠΟΡΑ» πιστεύει ότι το κίνημα πρέπει να σηκώσει το γάντι και να αναβαθμίσει το αντιΕΕ και αντικυβερνητικό χαρακτήρα του αγώνα σε συνδυασμό με τα αιτήματα  της διαγραφής του χρέους, της εθνικοποίησης-κρατικοποίησης των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη των συλλογικών παραγωγικών δυνάμεων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, που αποτελούν την κύρια παραγωγική δύναμη.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένα πραγματικό και αυθεντικό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής εργαζομένων-αυτοαπασχολούμενων-φτωχομεσαίας αγροτιάς – ανέργων και νεολαίας,  για να στείλουμε στον κάλαθο των αχρήστων την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρημάζουν τις ζωές μας. 
Καλούμε σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο τη Τρίτη 14/2 στις 1 μ.μ στη πλατεία Βάθης.
 «ΣΠΟΡΑ»  πρωτοβουλία για μια αντικαπιταλιστική-αντιΕΕ συσπείρωση
αγροτοκτηνοτρόφων-ψαράδων και εργαζομένων του κλάδου

                                                                                                                        11/2/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου